PL

Trak Wood-Mizer LX250 do przerobu dużych kłód w nowoczesnym zakładzie tartacznym

Na podkarpaciu, w niewielkiej miejscowości Nowe Sioło działa tartak pana Adama Marciniszyna. Już od 1998 roku firma zaopatruje okolicznych odbiorców w wysokiej jakości drewno konstrukcyjne oraz świadczy usługi tartaczne. Kilka lat temu Tartak Marciniszyn podjął współpracę z firmą Wood-Mizer, modernizując zakład o nowoczesne maszyny i urządzenia, m.in. traka LX250 ...

Innowacje i tradycja: Zygmunt Koss i jego droga do mistrzostwa w stolarstwie

Polski przedsiębiorca Zygmunt Koss opowiada o swojej pasji do drewna i o sukcesie w biznesie, jaki odniósł dzięki trakowi taśmowemu Wood-Mizer LT20B z łożem modułowym. - Ze stolarstwem połączył mnie przypadek. Nie planowałem tego - wyznaje ...

Stare drewno otrzymuje nowe życie dzięki maszynom Wood-Mizer

„Nature Makes Us Happy” – to myśl przewodnia Kamila Brody, przedsiębiorcy ze Skarżyska-Kamiennej, który po 20 latach pracy w instytucjach finansowych postanowił zrealizować swoje marzenie o pracy z drewnem. Jego firma OLD Mountains powstała, aby wytwarzać meble i przedmioty codziennego użytku z odpadów drzewnych, łącząc inne materiały, takie jak stal, beton, szkło, no i coś jeszcze – wyjątkową filozofię, którą pan Kamil przekazuje klientom wraz ze swoimi unikatowymi produktami.

Jakością jesteśmy w stanie wygrać

Fabryka Wyrobów z Drewna FAGUS, po raz kolejny zaufała firmie Wood-Mizer i zainwestowała w modernizację maszyn do obróbki drewna. W tym obszernym artykule, właściciele fabryki opowiadają o historii firmy, swoich unikatowych produktach oraz zakupie traka przemysłowego WB2000.

Producent palet zwiększa swoją wydajność dzięki nowej linii do obróbki drewna

Działając w branży, w której wydajność produkcji jest jednym z najważniejszych czynników warunkujących sukces, pan Jan Zawada stał się ekspertem w poszukiwaniu rozwiązań usprawniających produkcję w jego firmie. Dzięki wprowadzeniu linii firmy Wood-Mizer efektywność produkcji spektakularnie wzrosła, a to jeszcze nie koniec zmian…

Intuicja i konsekwencja kluczem do sukcesu tartaku w Studzionce

Pokora, skromność, a zwłaszcza biznesowa intuicja to cechy naszego bohatera - Pana Jerzego Białasa - właściciela firmy "Tartak Jerzy Białas" w powiecie pszczyńskim.

Elementy 1 do 6, 10 łącznie

Page
Zapisz się do newslettera
Otrzymuj informacje o ofertach specjalnych, nowych produktach oraz wystawach pocztą elektroniczną!