12 czerwca 2017

WOOD-MIZER – RAPORT Z TARGÓW LIGNA 2017

Na tegorocznych targach LIGNA zaprezentowali się liderzy związani z rynkiem drzewnym na całym świecie. Targi te były także ważnym wydarzeniem dla firmy Wood-Mizer, która już od 10 lat wystawia całą gamę swoich produktów.

Na targach LIGNA 2017 Wood-Mizer zaprezentował kilka nowych projektów: maszyny szerokotaśmowe TITAN, w tym nową odsłonę popularnej maszyny WB2000, nową linię dwumasztowych traków LX, a także maszynę do demontażu palet i łuparkę do drewna. Oprócz tych nowych produktów pokazane zostały tradycyjne przewoźne i stacjonarne traki wąskotaśmowe oraz rozrzynarka HR700 z nowym automatycznym przenośnikiem taśmowym.

Zademonstrowano brzeszczoty Wood-Mizer i urządzenia do ich regeneracji: ostrzarki i rozwieraki z dobrze już znanego asortymentu. Nowością był pokaz brzeszczotów nowej technologii VORTEX, które podczas cięcia skutecznie usuwają trociny z przetartego materiału. Ich prezentacja odbyła się na rozrzynarce HR700 i nowym traku z masztem czteropodporowym LX450.

Narzędzia Wood-Mizer TOOLS – piły tarczowe, noże do pił ramowych, noże strugarskie, brzeszczoty szerokotaśmowe – zadebiutowały już na targach LIGNA w 2015 roku. Po dwóch latach rozwoju marki TOOLS wywarły jeszcze większe wrażenie na odwiedzających.

Stoisko firmowe obsługiwało 25 pracowników firmy Wood-Mizer. Były to osoby biegle posługujące się w sumie 7 językami, aby móc komunikować się z gronem międzynarodowych klientów. Różnorodność produktów na stoisku przez cały tydzień wzbudzała duże zainteresowanie odwiedzających. Grupy z Ukrainy, Iranu, Chile, Francji, Łotwy, Republiki Południowej Afryki, Meksyku, Birmy i innych krajów chętnie zatrzymywały się na stoisku Wood-Mizer, aby zobaczyć wystawione maszyny. Wszyscy zgodnie potwierdzili, że ilość odwiedzających była najwyższa od lat.

Na stoisku firmowym Wood-Mizer obecny był Richard Vivers, prezes korporacji Wood-Mizer – „Wood-Mizer na targach LIGNA jest obecny od samego początku. Na tegorocznej LIGNIE zaprezentowaliśmy kilka nowych produktów. Cały czas rozwijamy się i budujemy nowe maszyny, poszerzając naszą ofertę. Nowością są produkty TITAN, które obecnie wprowadzamy na rynek. Są to duże, przemysłowe maszyny dla tartacznictwa, wykorzystujące technologię szerokotaśmową.”

„Wprowadzenie do oferty Wood-Mizer produktów serii TITAN podyktowane było potrzebami naszych klientów, którym zależy na znacznie większej wydajności podczas obróbki drewna.”

„Porównując ostatnie 5 lub 10 lat, Wood-Mizer rozrósł się nie tylko pod względem gamy oferowanych produktów, ale także pod względem zasięgu ich dystrybucji.

Jedno jednak pozostaje niezmienne: nasze woodmizerowskie nastawienie do prowadzenia biznesu i wysoka kultura, którą staramy się utrzymywać w całej korporacji ".

Centrum prasowe

Portale społecznościowe