26 września 2018

Wood-Mizer prezentuje niedrogą czterostronną strugarko-frezarkę MP260 – idealną dla warsztatów stolarskich

Nowa strugarko-frezarka MP260 dostarcza wielu możliwości wytwarzania końcowych produktów w warsztatach zajmujących się obróbką drewna.
MP260 to wszechstronna i kompaktowa strugarko-frezarka zaprojektowana dla profesjonalnych stolarzy i cieśli pracujących w branży budowlanej. Przystępna cenowo i łatwa w użyciu MP260 struga i profiluje z czterech stron jednocześnie różnorodne, profesjonalnie wykończone produkty w tym: deski podłogowe, deski strugane, listwy wykończeniowe, panele, ramy przyokienne, ościeżnice drzwiowe oraz elementy wykończeniowe mebli.

Najważniejsze cechy:

• struga i profiluje z czterech stron jednocześnie,
• duża 4-stronna wydajność cięcia – 260 mm szerokości x 100 mm wysokości,
• większe 1-stronne i 2-stronne możliwości strugania/frezowania.

„Strugarko-frezarka MP260 jest doskonałym uzupełnieniem oferty firmy Wood-Mizer” – powiedział Robert Bagiński, Prezes Wood-Mizer Industries. „Używanie tej wszechstronnej strugarko-frezarki w połączeniu z trakiem Wood-Mizer daje naszym klientom możliwość realizacji wielu kreatywnych projektów – od kłód do końcowych produktów z drewna”.
MP260 jest dostarczana na palecie, jej montaż nie jest skomplikowany. Firma Wood-Mizer oferuje zestawy noży do strugarko-frezarek, jak również kompleksowe systemy odciągu wiórów do MP260.
Wood-Mizer, światowy lider w produkcji wąskotaśmowych maszyn tartacznych, w chwili powiększenia oferty o strugarko-frezarkę MP260 staje się także producentem i dostawcą maszyn do wtórnej obróbki drewna. Wszystko to wsparte będzie wieloletnim doświadczeniem oraz doskonałą obsługą klienta firmy Wood-Mizer.