20 października 2018

W ofercie Wood-Mizer pojawiła się wydajna strugarko-frezarka MP360 – idealna dla warsztatów stolarskich.

Wydajna strugarko-frezarka MP360 dostarcza wielu możliwości wytwarzania końcowych produktów w warsztatach zajmujących się obróbką drewna.
Czterostronna frezarko-strugarka MP360 jest maszyną o dużej wydajności, zaprojektowaną z myślą o profesjonalnych warsztatach. Z większą wydajnością poziomu produkcji niż popularna strugarko-frezarka Wood-Mizer MP260, MP360 struga i profiluje z czterech stron jednocześnie różnorodne, profesjonalnie wykończone produkty.

Najważniejsze cechy:
• struga i profiluje z czterech stron jednocześnie,
• duża 4-stronna wydajność cięcia – 350 mm szerokości x 160 mm wysokości,
• większe 1-stronne i 2-stronne możliwości strugania/frezowania.

„Strugarko-frezarka MP360 jest spełnieniem marzeń stolarzy” – przyznaje Robert Bagiński, Prezes Wood-Mizer Industries. „MP360 zapewnia wysoką wydajność pracy dla różnych wymiarów drewna, a także czterostronną funkcję strugania i frezowania. Oznacza to, że stolarze mogą produkować nieograniczone ilości produktów z drewna, aby sprostać oczekiwaniom swoich klientów. Dzięki połączeniu traka Wood-Mizer ze strugarko-frezarką MP360 nasi klienci będą mieli pełną kontrolę nad całym procesem obróbki drewna, od tarcicy po gotowy produkt".
Maszyna MP260 jest dostarczana na palecie, jej montaż nie jest skomplikowany. Firma Wood-Mizer oferuje zestawy noży do strugarko-frezarek, jak również kompleksowe systemy odciągu wiórów do MP360.

Wood-Mizer, światowy lider w produkcji wąskotaśmowych maszyn tartacznych, w chwili powiększenia oferty o strugarko-frezarkę MP360 staje się także producentem i dostawcą maszyn do wtórnej obróbki drewna. Wszystko to wsparte będzie wieloletnim doświadczeniem oraz doskonałą obsługą klienta firmy Wood-Mizer.

* W naszej ofercie znajduje się również rozszerzona wersja MP360 – strugarko-frezarka MP365. W celu zapewnienia maksymalnej swobody działania MP365 została wyposażona w uniwersalną piątą głowicę, której kąt nachylenia można regulować w zakresie 270 stopni. Dzięki temu do maszyny można dołączyć z każdej strony dodatkowe profile lub narzędzia do szczotkowania, aby uzyskać ostateczne wykończenie profilowanego drewna.