TOOLS – Narzędzia do obróbki drewna

20 grudnia 2016

TOOLS – Narzędzia do obróbki drewna

Firma Wood-Mizer poszerzyła swoją ofertę o nową linię produktów - Wood-Mizer TOOLS. Znajduje się w niej ponad 2 tys. narzędzi dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów. Wykonujemy także narzędzia na zamówienie, dzięki czemu gama naszych produktów wciąż się poszerza.

Zalety produktów Wood-Mizer TOOLS:
Jakość – wykonane są z najwyższej jakości niemieckiej i szwedzkiej stali.
Trwałość – zaawansowany technologicznie proces produkcji pozwala uzyskać lepszą trwałość oraz wydajność produktów, co potwierdzają nasi klienci.
Cena – bardzo korzystny stosunek ceny do jakości. Cena narzędzi z grupy Wood-Mizer TOOLS, które są oferowane w najwyższej jakości produktów marki premium, jest uplasowana na konkurencyjnym, niższym poziomie cenowym w stosunku do innych dostawców.

Piły do wielopił oraz piły do cięcia wzdłużnego i poprzecznego

Oferujemy szeroki wachlarz pił tarczowych przystosowanych do różnorakich potrzeb naszych klientów i odpowiemy na każde zapotrzebowanie płynące z rynku, stąd też w naszej ofercie znajdują się piły tarczowe przeznaczone do drewna miękkiego i twardego, do drewna suchego i mokrego, a także do drewna tropikalnego i laminatów. Na szczególną uwagę zasługują piły do wielopił, które są wykonywane w specjalnej technologii jako piły czernione, polegającej na pokrywaniu tych pił dodatkową warstwą antyadhezyjną.

Jest to specjalna powłoka ochronna, która zapobiega zarówno przywieraniu trocin, jak i zmniejsza współczynnik tarcia, co w konsekwencji zapobiega przegrzewaniu się narzędzia, co z kolei wydłuża jego żywotność.

“W naszym zakładzie stosujemy piły tarczowe firmy Wood-Mizer do cięcia wzdłużnego drewna miękkiego. Podczas produkcji odnotowaliśmy mniejsze zużycie energii oraz wysoką jakość produktu, który tworzymy. Dzięki sztywności tarcz oraz twardości węglika cięcie drewna jest bardziej precyzyjne, a poziom hałasu znacznie niższy. Tarcze Wood-Mizer są poddawane wielokrotnemu ostrzeniu, a mimo to nie zmienia się ich jakość. Piły tarczowe firmy Wood-Mizer są produktem najwyższej jakości - bezkonkurencyjnym w swojej dziedzinie. Stosujemy je na co dzień w naszym zakładzie” - Bartosz Bek, Głogów.

Piły trakowe

Oferujemy piły trakowe o różnych długościach, szerokościach i grubościach. W zależności od potrzeb nasi klienci mogą wybrać jedną z trzech oferowanych opcji:
- Piły trakowe ze stali szwedzkich i niemieckich – z zębami do rozwierania i zgrubiania,
- Chromowana stal o zwiększonej żywotności, przeznaczona głównie do cięcia drewna twardego,
- Z ostrzem stellitowanym, zapewniająca najwyższą wydajność podczas cięcia drewna twardego.

Wykonujemy także piły o nietypowych długościach na zamówienie.

Noże do strugarek i głowic frezowych

Zachęcamy do zapoznania się z katalogiem Wood-Mizer TOOLS, w którym przedstawione są noże do strugarek, noże ryflowane oraz noże z nakładkami z węglików spiekanych. W naszej ofercie znajdują się:
- noże HSS18% o wysokiej jakości wykonania przeznaczone głównie do obróbki drewna twardego,
- noże CR 13 % - podstawowe zastosowanie to obróbka drewna miękkiego,
- noże z nakładkami z węglików spiekanych HW,
- noże HSS 18% powlekane powłokami zwiększającymi żywotność,
- noże ryflowane.

Piły szerokotaśmowe

Po osiągnięciu pozycji lidera w technologii wąskiego rzazu oraz produkcji brzeszczotów wąskotaśmowych Wood-Mizer wprowadza na rynek wysokiej jakości brzeszczoty szerokotaśmowe. Piły te dostępne są w różnych długościach, szerokościach (od 70 mm do 150 mm) oraz grubościach (od 0,9 mm do 1,3 mm).

Rodzaje taśmy:
- ząb rozwierany – ząb hartowany indukcyjnie,
- ząb spęczany – ząb zgrubiany w swoim najwyższym punkcie,
- ząb stelitowany – zapewnia lepszą wydajność podczas pracy z drewnem twardym i tropikalnym.

Wood-Mizer TOOLS – rozwijająca się marka narzędzi do obróbki drewna.

Bez względu na typ posiadanej maszyny oraz rodzaj obrabianego materiału w ofercie Wood-Mizer Tools każdy znajdzie produkt dla siebie. Nasze piły tarczowe, piły trakowe, noże strugarskie oraz brzeszczoty szerokotaśmowe stosowane są już przez klientów z Europy, Afryki i Ameryki Północnej.

Zachęcamy do kontaktu z przedstawicielem firmy Wood-Mizer, zapoznania się z cennikiem oraz wypróbowania naszych nowych produktów.