Raport z targów drema 2018

1 października 2018

Raport z targów drema 2018

Targi Drema w Poznaniu są największą imprezą branżową odbywającą się na terenie naszego kraju. W wydarzeniu trwającym w dniach 11-14 września wzięła udział również firma Wood-Mizer. Podczas tegorocznej edycji targów zaprezentowało się ponad 300 wystawców z całego świata, między innymi z Chin, Włoch, Niemiec, Francji, Hiszpanii czy Turcji.

Klienci odwiedzający nasze stoisko mieli okazję do zapoznania się z szeregiem nowości. Jedną z nich jest trak LT70 WIDE, który dzięki szerszej głowicy daje możliwość cięcia drewna o większej średnicy. Ponadto zaprezentowano zmodyfikowaną wersję traka WB2000, a także nową czterostronną frezarko-strugarkę MP360 i nową pilarkę stołową PS315. Nasi klienci mieli również szansę do zapoznania się z pełną gamą brzeszczotów Wood-Mizer oraz z urządzeniami służącymi do ich regeneracji.

Chcąc podsumować tegoroczne targi „DREMA” na podstawie obserwacji i tego co udało się sfinalizować, można uznać je za udane. Wydaje się, że co roku pomimo mniejszej frekwencji, dociera do nas rzesza konkretnych klientów z branży, ukierunkowanych na zakup konkretnego typu maszyny. Cieszy też fakt, iż dużym zainteresowaniem cieszyły się nasze nowe produkty. Maszyna LT70 WIDE z szerszym brzeszczotem, przenośniki, stoły sortujące oraz strugarki. Dzięki takim imprezom otrzymujemy kolejne wskazówki, sygnały, bodźce do dalszego działania, rozbudowywania i udoskonalania naszej oferty.” – podsumował Hubert Powietrzyński, Kierownik Działu Sprzedaży Wood-Mizer.

Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nas podczas targów Drema 2018!