„Przedsiębiorstwo Fair Play 2017"

7 grudnia 2017

„Przedsiębiorstwo Fair Play 2017"

Wood-Mizer przedsiębiorstwem dbającym o jakość biznesu

Zakończyła się XX edycja programu promującego etykę w biznesie „Przedsiębiorstwo Fair Play”. Laureatów certyfikacji i zdobywców nagród zaprezentowano 24 listopada 2017 roku podczas uroczystej gali w warszawskim EXPO XXI.

„Przedsiębiorstwo Fair Play” to certyfikat, który już od 20 lat wzmacnia wizerunek polskich przedsiębiorstw oraz buduje zaufanie do firm, ułatwiając nawiązywanie współpracy z partnerami biznesowymi, organizacjami społeczności lokalnej i regionalnej oraz innymi jednostkami. Współcześni przedsiębiorcy coraz większą wagę przywiązują do terminowości, przejrzystych umów, wysokiej jakości, dobrej atmosfery i bezpiecznych warunków pracy. Społecznie odpowiedzialny biznes, który stał się trendem wśród firm, to przede wszystkim etyczne postępowanie na co dzień w relacjach z pracownikami, klientami i kontrahentami.

Kiedy zaczynaliśmy realizację programu tylko marzyliśmy o jego przyszłości i efektach, jakie przyniesie. Dzisiaj śmiało mogę powiedzieć, że rzeczywistość wielokrotnie przekroczyła marzenia. Zakończyliśmy realizację dwudziestej edycji programu wręczając certyfikat ponad 300 firmom. Część z Państwa jest dziś z nami po raz pierwszy, dziękujemy Państwu za potwierdzenie, że idee promowane w programie są realnie wdrażane w firmach i kształtują relacje pomiędzy wszystkimi ich interesariuszami. Jednak wyjątkowo gorąco dziękuję tym firmom, które są z nami od początku, lub prawie od początku.
– podkreśliła w trakcie uroczystości Anna Szcześniak Prezes Zarządu „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz członkini Kapituły Programu.