9 maja 2019

NIEZWYKŁE DESKI KUCHENNE Z NOWEJ SZKOCJI

Położona na wyspie Cape Breton w Nowej Szkocji, w Kanadzie, firma Larch Wood produkuje ręcznie robione deski kuchenne z modrzewia uprawianego w sposób zrównoważony. Deski te charakteryzują się piękną kolorystyką i niezwykłym wzorem słojów. Larch Wood specjalizuje się w deskach ciętych wzdłużnie - są one trwałe i posiadają tzw. samouzdrawiającą się powierzchnię cięcia. Dzięki temu na desce nie powstają nacięcia i można cieszyć nią przez dziesiątki lat.

"Kiedy kupujesz naszą deskę, możesz być pewien, że nabywasz produkt, którego używanie będzie przyjemnością, będzie to ważny element w twojej kuchni i będziesz mógł przekazać ją swoim dzieciom”, mówi Don Beamish, Dyrektor Generalny Larch Wood Canada.