II GRAND PRIX KOŁO 2018 – POMARAŃCZOWY BIEG Z WOOD-MIZER

11 kwietnia 2018

II GRAND PRIX KOŁO 2018 – POMARAŃCZOWY BIEG Z WOOD-MIZER

W sobotę 7 kwietnia 2018 roku o godz. 10.30 odbył się bieg GRAND PRIX KOŁO 2018 pod patronatem firmy Wood-Mizer. Był to drugi bieg z cyklu 4 biegów organizowanych przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Kole oraz firmy Geberit, Wood-Mizer, Andre i Stowarzyszenie Malinowa Mamba.

Start i meta biegu zlokalizowane zostały na terenie firmy Wood-Mizer w Kole. Bieg na dystansie 10 kilometrów i marsz Nordic Walking na dystansie 5 kilometrów odbyły się na trasie przełajowej, która przebiegała przez popularne wśród lokalnych biegaczy pola aroniowe oraz las w miejscowości Mikołajówek. Do zawodów zgłosiło się 200 zawodników, którzy uhonorowani zostali medalami specjalnie przygotowanymi na cykl czterech biegów II GRAND PRIX KOŁO 2018. Zgromadzenie wszystkich czterech medali będzie dodatkową atrakcją dla uczestników.

W biegu udział wzięła firmowa drużyna biegowa Wood-Mizer z prezesem Robertem Bagińskim na czele. Zespół Wood-Mizer TEAM trenuje wspólnie już od ponad 3 lat, biorąc udział w wielu ogólnopolskich imprezach biegowych.

Piękna wiosenna pogoda sprzyjała licznie zgromadzonym kibicom, którzy obserwowali i gorąco dopingowali uczestników.

Wszystkim uczestnikom biegu GRATULUJEMY!